Prijs
-
Geslacht
Wielmaat
Merken

Gravelfiets

Een gracelfiets is ontworpen om te fietsen op verschillende terreinen, waaronder grindwegen, onverharde paden en zelfs verharde wegen.

Het is een combinatie van een racefiets en een mountainbike, waardoor het de perfecte keuze is voor fietsers die graag offroad willen gaan zonder in te leveren op snelheid en efficiëntie.

De veelzijdigheid van grindfietsen maakt ze geschikt voor verschillende soorten fietsers. Of je nu een ervaren wielrenner bent die nieuwe uitdagingen zoekt, een avontuurlijke fietser die graag offroad verkent, of iemand die gewoon op zoek is naar een comfortabele en veelzijdige fiets voor dagelijkse ritten, een grindfiets kan aan je behoeften voldoen. Heb je vragen omtrent een gravelfiets? Aarzel dan niet ons te contacteren.

Gravelfietsen hebben enkele kenmerken die ze onderscheiden van andere fietsen

Bredere banden met een grover profiel

Door de bredere banden bieden gravelfietsen meer grip en stabiliteit op onverharde ondergronden. 

De banden van een gravelfiets zijn meestal tubeless, wat betekent dat zonder binnenbanden worden gebruikt, waardoor het risico op lekke banden wordt verminderd.

Uitgerust met schijfremmen

De remschijven van gravelfietsen bieden  betrouwbare remprestaties bieden, zelfs in modderige of natte omstandigheden. Ze hebben ook meerdere bevestigingspunten op het frame en de vork, waardoor fietsers bagagedragers, spatborden en andere accessoires kunnen samenstellen voor avonturen van bikepacking-tochten.

Robuust frame & comfortabele geometrie

Het robuuste frame van gravelfietsen zorgt voor stabieel en wendbare ritjes, zelfs op ruig terrein. Ze hebben ook ruimte voor bredere banden, waardoor je kan kiezen voor extra demping en grip op hobbelige wegen.